Planer.

Börjar närma sig semester snart. I början av april åker vi till Melbourne och flyger antagligen därifrån eller från Sydney till Cairns uppe i norr och tar oss sedan neråt kusten. Vi vet inte ännu om det är värt att köpa/hyra någon bil/van eftersom vi kommer att åka på en hel del turer och utflykter där övernattning ingår. Att vi dessutom förhoppningvis ska vara på Fiji 7-10 dagar gör att vi troligtvis kommer att förlora på att hyra en bil den första delen av resan. Men det vore roligt att köra längs kusten  så vi får se om vi fixar någon bil när vi kommer en bit neråt.


Efter Cairns ska vi ta oss ner mot Fraser Island och segla i whitsyndays, sedan ner mot Brisbane och vidare ner till Surfers Paradise. Varken Brisbane eller surfers verkar vara något vidare, av vad vi hört folk berätta, så vi åker nog ganska direkt ner mot Byron bay som ska vara bättre och sedan tillbaka till Sydney så vi är där några dagar innan  vi åker till Sydkorea den 15 maj. Troligtvis kommer vi att bo i Bondi Beach igen, vi trivdes så bra där.

 

Vi saknar stranden i Bondi Beach

Surfning, Snorkling vid det stora barriärrevet, krokodilsafari, krama koalor och se sköldpaddor, segla whitsunday och vandra i regnskog väntar oss innan vi lämnar landet för S-K och Japan. Förhoppningvis får vi även råd med skydive (iaf för Linnea och Pete ;p)


Ilördags festade vi till det med tacos, trodde aldrig tacos kunde vara så gott som när vi kom hit. Lyx-mat :)
Sedan blev det partaj och utgång på ett ställe här, dansade heeela kvällen. Vi hade lite "avskeds-fest" för Anna som åker hem till Sveariket på torsdag. Madde lyckades fixa en limo så vi åkte lyx-skjuts till stället, häftigt att kliva ut ur en limo framför hela kön :) Vi kände oss lite som kändisar ett tag och gick sedan och ställde oss sist i kön Haha Varken Madde eller jag hade med oss någon kamera den kvällen men Linnea hade med sig sin så det kanske dyker upp lite bilder på hennes blogg så håll utkik där :)




Anna på hennes och Maddes födelsedag. (med masken vi köpte till tant-Madde :) )


Idag är vi ofrivilligt lediga, är lite less på stället nu eftersom vi allt som oftast är lediga. Vi vill jobba och tjäna pengar!
Det finns absolut ingenting att göra när man är ledig, som tur är fick vi paket hemifrån idag med en massa böcker, det verkar vara riktigt bra böcker! :) Så roligt med post, det gör vår dag. Eller det gör hela vår vecka förresten. Såå lite händer här i Mildura under veckorna :p

Vädret är riktigt lagom nu, runt 30-32 grader så nu kan vi vara ute utan att frysa eller svettas, så nu ska vi förhoppningsvis kunna ta en promenad eller något annat någondag. Har inte rört på oss något vidare alls sedan vi kom hit, det känns när vi går i uppförsbackar och trappor Haha Så nu ska det bli andra bullar! :)

Saknar er där hemma! Hoppas ni haft en mysig helg!
 


Shit.

Jag läser på aftonbladet och blir chockad, 3500 kvadratkilometer har brunnit, det är stooort.
Vi har svårt att förstå hur stort det egentligen är, visst visar de repotage på nyheterna men ingen verkar ändå
uppmärksamma det speciellt mycket. När ni där hemma började höra av er och fråga hur det var hade vi inte hört någonting om bränderna, så det är mer uppdatering i Sverige :)
 
Tragedin är den värsta i Australien på 110 år, 200 personer har redan dött och de befarar att fler kommmer att omkomma. Tydligen betraktar de detta som mordbrand, eftersom så många som 20 % per år är anlagda.
 Läskigt! tydligen verkar det vara extrema årstider över hela världen just nu, hemma i Sverige låter det som det är massa snö och riktigt kallt. T.o.m. i England hade de massa snö, det var tydligen väldigt ovanligt.

Vi lever i alla fall och mår jätte bra, just nu sitter vi på donken och käkar glass :) Smarrigt tisdagsnöje!

http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/utrikes/article4371421.ab

Burr.

Nu är det kallt kallt! Igår var första gången vi frös på typ två månader. Temperaturen droppade från 48-49 grader i lördags till 20-22 på måndagen. Så nu kan vi börja vistas ute igen, kanske t.o.m. sola lite. Det kan behövas inför helgens festerier :) Vi har undvikit solen i över en månad så nu är vi lika blek som när vi kom hit, men det har helt enkelt varit omöjligt att vara ute i solen.


Det brinner tydligen rätt friskt här i krokarna. 14 döda bara i måndags och en hel del äldre som dött pga värmen. Lite läskigt när det är så nära. Stora delar av victoria brinner, kring melbourne verkar det vara som värst. Det brinner ca 30 mil ifrån oss men vi märker ingenting, början till några sandstormar bara. Ilördags var himlen alldeles brun. Vi trodde nästan domedagen var här :)
Och i norra delen har de istället översvämning så folk omkommmer där också. Man tycker ju att de kunde dela med sig lite av vattnet så bränderna kan släckas. Förhoppningsvis bidrar temperatursänkningen till att de lyckas släcka bränderna. Vi håller tummar och tår!!

Ihelgen har vi varit lugna, blev film för hela slanten ifredags. Lördagen var så het att vi bara låg på golvet i rummet och kämpande för vår överlevnad mot värmen och svetten. Men söndagens temperatur på nätta 34 grader gjorde att vi orkade ta en promenad till köpcentret för lite shopping.  Det är så svårt att låta bli när det är så mycket rea, men jag köpte bara ett linne för 50 kr medan de andra shoppade lite mer.
 

Igår och idag har varit riktigt sköna dagar på jobbet, men vi har frusit! Som vi har frusit! Haha När vi står och väntar på bussen på mornarna fryser vi så vi skakar, det känns som rena vargavintern! Och så tänker vi på er där hemma. 40 graders skillnad, det är svårt att förstå :) bara tre dagar kvar av denna vecka, det går så grymt fort. Imorgon ska vi göra lite special-uppdrag också, det är alltid lika roligt att få göra något annat :) De gillar oss svenska tjejer för att vi jobbar så hårt, så de väljer alltid ut oss när det är något annat som ska göras. Så det är kul :)

Förhoppningsvis ska vi ut med en stor båt och cruisa på floden på lördag, och sedan blir det utgång. Tacos ska
ätas också, kommer bli en underbar alla hjärtans dag! :) Ska försöka komma ihåg att knäppa lite kort, blivit dåligt med knäppandet nu på ett tag. Iofs finns det inte så mycket att knäppa på här :p



Madde och Linnea på gatan utanför hostelet.


Shoppning-turer kräver påfyllning av kolhydratdepåerna ;)


Update.

"Njut av värmen"  "sola åt mig med"  "Ni är väl jättebruna nu".
Haha Ni förstår inte, det går helt enkelt inte! 48-49 grader är för mycket för att ens orka sitta i skuggan på kvällarna, mellan kl 02-06 på natten är det behagligt att sitta ute. Haha

Vi trodde det snart skulle lugna sig men en kille härifrån sa en dag att februari är den varmaste månaden, Puh! Så värre är att vänta. Det är typiskt att vi ska lyckas åka hit när det är varmast på flera flera år :p Rekordet är 51 grader och det var 1908, vore lite häftigt att slå rekordet nu när vi är här ;) Men efter februari brukar det bli lite svalare, vilket är bra inför vår semester i april-maj. Inte alls långt kvar nu :)


Annars händer det inte så mycket, vi undviker solen och jobbar på i vår älskade vitlöksfabrik :) Det är så skönt att jobba inomhus, de som jobbar ute med vindruvor och meloner får nästan alltid sluta innan lunch för att det är för varmt för att jobba ute så de får inte så mycket pengar. Det hade varit 56 grader ilördags när de fick gå hem kl 11. Så vi tackar gud att vi jobbar inomhus, dock är det väldigt varmt där med. Nu när det är runt 48 grader ute blir det kring 50-52 inne i fabriken, de ni :)


Vi fick lön igår, inte så mycket som vi tänkt oss men ändå så vi kan sätta undan 300-400 dollar dollar (1500-2000 kr) så vi förhoppningsvis kan betala Fiji-resan nästa vecka. Vi håller på att planera vår semester för fullt nu, planerar att jobba en vecka in i april och sedan åka till Melbourne och därifrån flyga upp till Cairns där vi antingen hyr/köper en Van eller tar Greyhound-bussen neråt över kusten. Håller på att kolla upp varifrån det är billigast att åka till Fiji också, ska bli såå härligt att åka dit :)



Snart ska vi kramar såna här raringar, längtar! :)

Saknar er alla där hemma, jätte mycket! Hur har ni det? Överlever ni kylan? :)


RSS 2.0