Burr.

Nu är det kallt kallt! Igår var första gången vi frös på typ två månader. Temperaturen droppade från 48-49 grader i lördags till 20-22 på måndagen. Så nu kan vi börja vistas ute igen, kanske t.o.m. sola lite. Det kan behövas inför helgens festerier :) Vi har undvikit solen i över en månad så nu är vi lika blek som när vi kom hit, men det har helt enkelt varit omöjligt att vara ute i solen.


Det brinner tydligen rätt friskt här i krokarna. 14 döda bara i måndags och en hel del äldre som dött pga värmen. Lite läskigt när det är så nära. Stora delar av victoria brinner, kring melbourne verkar det vara som värst. Det brinner ca 30 mil ifrån oss men vi märker ingenting, början till några sandstormar bara. Ilördags var himlen alldeles brun. Vi trodde nästan domedagen var här :)
Och i norra delen har de istället översvämning så folk omkommmer där också. Man tycker ju att de kunde dela med sig lite av vattnet så bränderna kan släckas. Förhoppningsvis bidrar temperatursänkningen till att de lyckas släcka bränderna. Vi håller tummar och tår!!

Ihelgen har vi varit lugna, blev film för hela slanten ifredags. Lördagen var så het att vi bara låg på golvet i rummet och kämpande för vår överlevnad mot värmen och svetten. Men söndagens temperatur på nätta 34 grader gjorde att vi orkade ta en promenad till köpcentret för lite shopping.  Det är så svårt att låta bli när det är så mycket rea, men jag köpte bara ett linne för 50 kr medan de andra shoppade lite mer.
 

Igår och idag har varit riktigt sköna dagar på jobbet, men vi har frusit! Som vi har frusit! Haha När vi står och väntar på bussen på mornarna fryser vi så vi skakar, det känns som rena vargavintern! Och så tänker vi på er där hemma. 40 graders skillnad, det är svårt att förstå :) bara tre dagar kvar av denna vecka, det går så grymt fort. Imorgon ska vi göra lite special-uppdrag också, det är alltid lika roligt att få göra något annat :) De gillar oss svenska tjejer för att vi jobbar så hårt, så de väljer alltid ut oss när det är något annat som ska göras. Så det är kul :)

Förhoppningsvis ska vi ut med en stor båt och cruisa på floden på lördag, och sedan blir det utgång. Tacos ska
ätas också, kommer bli en underbar alla hjärtans dag! :) Ska försöka komma ihåg att knäppa lite kort, blivit dåligt med knäppandet nu på ett tag. Iofs finns det inte så mycket att knäppa på här :p



Madde och Linnea på gatan utanför hostelet.


Shoppning-turer kräver påfyllning av kolhydratdepåerna ;)


Kommentarer
Postat av: Hanna

Fryser i 20 gradig värme.. haha gud vad härligt här fryser jag i -20 kyla:P.. Ni är inte bleka.. men du är inte med på så många kort här i din fina blogg:)

2009-02-10 @ 21:35:48
URL: http://hannakjonsson.bilddagboken.se
Postat av: mickis

faya sola lite åt mig också är du snäll :)

2009-02-13 @ 10:45:32
URL: http://mikaj.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0