2008.

Sa var detta aret ocksa slut, satan vad tiden gar fort! Detta skulle vara mitt lyckoar men jag vet inte om det har innehallit nagot speciellt. Joo att jag ar i Australien ar en drom som gatt i uppfyllelse :)

Vi har precis fatt byta rum, till ett fyr-baddarsrum. Troligtvis det fraschaste pa stallet, bra bra :) Sa nu ligger Pete och vilar, Madde och Nea laser och jag tankte ta mig en tur ner pa stan. Maste inhadla en kofta till kvallen, utifall det blir kyligt. Haha Vuxenpoang pa den!

Kl 17 idag aker vi fran Mildura, och beraknar att vara framme i Sydney vid 5-6 tiden imorgon bitti. (Bade Linnea och jag ska kora sa vi hoppas vara framme da :p) 

Hoppas ni far en underbar nyarshelg! Ring klocka, Ring!

Molnfritt.

Inte ett moln, så långt ögat kan nå, stämmer verkligen in på Mildura. Sjukt varmt de senaste dagarna! 
Julen var toppen! Blev lite fest kvällen innan för att en del skulle åka på onsdagen, så när vi vaknade jag och Pete (Madde och Linnea jobbade så de var nyktra kvällen innan) av att vi inte hade betalat hyran. Så i all hast hann jag inte se de söta julstrumporna som hängde på vår säng som Pete och Madde fixat, jätte gulligt! De innehöll massa godis och en fickplunta som vi kan ha i Sydney :)


Julaftonsmorgon (läs kl 13) i vårt rum


Litet avsked för folk som stack för att fira jul nån annanstans

         
Lite bilder från kvällen innan jul och Julafton, rolig jul! :)


Har börjat dricka vattnet här idag, så kommer det inget mer inlägg så vet ni vad som har hänt Haha
Det är absolut inget farligt, många dricker det utan problem, det luktar bara konstigt. Även fast det bara kostar 1 dollar för en stor flaska är det ändå onödiga pengar. Jag har egenltigen inga problem med att dricka det (Madde och Linnea som inbillar oss saker :p) Även att vi äter på papptallrikar (tack vare Linnea) och äter med plastbestick är tackvare Linneas bacillskräck som hon sätter griller i huvudet på oss Haha Men det är skönt att slippa diska! ;p

ihelgen har det varit lugnt, i fredags var vi på bio; Madagaskar 2. sjukt rolig :) Igar var vi bara hemma, det är för varmt för att orka göra något. När vi gick till bion i fredags vid 19-tiden var det 37 grader varmt, så på dagarna är det olidligt. Livet är verkligen hårt ;) 

God Jul.

God Jul allihopa! Nu sitter vi har och har precis svullat i oss massa sushi, yummie!! Saaa gott!

Igar blev det lite avskedsfest for alla som aker bort over jul o nyar sa idag har det varit segt :) Chefen kom och fragade oss igar om vi ville jobba idag men Anna och jag var redan igang med goonet sa han fick fraga Madde och Linnea istallet som var nyktra sa de har jobbat idag, rensat ogras pa ett vinplantage pa julafton ;p Men pengar behovs!

Ikvall blir det fest, ikvall ar som juldagen hemma sa alla ska ga ut. Imorgon blir det grillning, DJ som 'agaren/chefen' heter sa att vi skulle fa smaka pungratta. Haha

Hoppas ni har en jattemysig dag med massa mat och sno! Imorse nar vi vaknade hade Madde och Pete gjort iordning en liten julstrumpa och hangt pa vara sangar, sa sota! Godis, fickplunta och tomtemossa :)

Julledighet.


Det var riktigt tufft att jobba igår efter denna minst sagt konstiga helg. Vi var duktiga och slet hela dagen eftersom vi bara skulle jobba två dagar innan julledigheten, men när vi kom hem hade de med sin uppskattade framförhållning ändrat så vi jobbade sista dagen igår. Synd på slantarna, de hade vi verkligen behövt!


Madde är riktigt glad i sitt jobb, loooove garlic!


Linnea den latmasken tar alla tillfällen i akt att sitta ner ;p

Vid 10 tiden igår var det 39 grader varmt så mitt på dagen, då temperaturen antagligen hade stigit till 40-42 grader,  var det sjukt varmt att jobba. Vi är tur nog inomhus, men ingen riktig AC där vi står. När vi gick ut på rasterna var det som att ha en hårblås rakt i ansiktet. Idag är temperaturen lite behagligare så vi tänkte gå och storhandla inför julen. Det är helt tomt på hostelet nu, alla håller på packa och göra iordning bilar och vanar, så vi lär bli ensamma över jul. Haha
De andra svenska tjejerna stannar iaf, och några andra så vi ska nog kunna fira lite. Om inte annat köper vi en box med goon ;) Ska även inhandlas sushi-grejer som vi ska göra och äta på julafton. De har Annas Pepparkakor på en affär här så vi ska självklart inhandla såna också. Synd på glöggen, det hade vart gott!



Vårt nya husdjur, vi tror att han har ätit upp Tompa eftersom vi inte har sett honom på några dagar. Fyyy spiderus

Födelsedagsfirande.

Söndag idag, lite små seg efter en två-dagars och sjukt varmt ute, 30 grader nu men det känns som betydligt mer.

Madde fyllde år i onsdags men eftersom vi jobbade i torsdags sparade vi firandet till ifredags och hade tänkt att bara ta bio på onsdagen. Så vi skyndade hem från jobbet, fixade mat (pasta och tomatsås, riktig fin födelsedagsmat ;) ) och sprang iväg till bion men Madagaskar 2 visades inte. Snopna och besvikna köpte vi ändå popcorn och gick hem i spöregnet. Mysig bio här, vi var och såg nya Bond filmen för några veckor sedan och man förstår förvånadsvärt bra även fast det inte är någon text :)

Ifredags jobbade vi bara halvdag, passade oss perfekt som vi hade planerat en riktig festkväll. vi lyxade till det med tacos, och det var sjukt gott!! Sedan öppnade Madde och Anna (den andra svenska tjejen som fyllde år samma dag) några paket och sedan gjorde vi oss i ordning för lite fest. Gone-dunken på 4,4 L rann ner i tre strupar på tok för snabbt så Madde sov kl 22, Linnea krävde hjälp av två pers för att komma i säng medan jag gick ut 10 min och gick sedan hem igen. Haha Tokig kväll!

Ett nytt försök gjordes igår, dock inte för Linnea som låg kvar i sängen. Spårade ur lite igår med då först Mikaela droppade av efter för mycket gone och sedan att Madde gick ut själv och kom tillbaka kl 6 imorse och började dricka öl med grabbarna som aldrig sover. Haha Nu ligger hon och Pete och snusar och sover medans vi sitter i vår favoritssoffa på ett internetcafé :)

Imorgon är det jobb som gäller igen, men troligvis bara måndag-tisdag och sedan är det jul ledigt till 5 jan. Skönt att slippa stå och slita på julafton, men det finns ju en möjlighet eftersom de firar den 25.e.
De senaste två dagarna har det varit kängurus alldeles utanför vårt jopbb när vi kommit på mornarna, sååå söta :)


En av raringarna utanför jobbet :)


 
Bandet där vi står och sliter Haha Cut cut


Packning av vitlök, snygga vi är i håret va? ;p


Linnea är så söt i mössan :)

Kolla in hostelets hemsida, som Pete har gjort. Riktigt fint :)
http://milduraoasisbackpackers.com.au/

Nyårsplaner.

Planen för nyår har väl alltid varit Sidney, men vi har inte riktigt vetat hur vi skulle lösa boende och grejer. Men det finns ingen möjlighet att få tag i något så vi tänkte hyra en bil och köra dit och bo i den. Man kan inte missa nyårs-firande i Sidney om man är här i närheten säger alla så det ska bli toppen :)
Tydligen en sjujäkla fyrverkeri där, o över en miljon människor som kommer till staden utifrån så det blir nog en jäkla upplevelse. Dock kommer det vara tomt utan alla tjejerna, tänkt om ni vore här med oss! :) Underbart! 


Livet är härligt.

Nu har vi kommit in i jobbet och det går bättre och bättre så det känns bra. Livsgnistan låg nere där ett tag när vi var inställda och riktigt sugna på utgång i lördags, för vi skulle vara lediga på söndagen, och de kom in på lördag-eftermiddag och sa att vi skulle jobba söndag och vara ledig måndag. Skönt ändå att spara lite pengar, som My skrev 'Som vi inte ens har'. Så rolig gumman! :) Pengar är alltid ett problem men vi sliter på på fabriken och hoppas att vi får lite pengar snart.

Lediga igår så vi pressade i solen. Dock lite tufft för mig eftersom jag skulle jäklas och dricka vin på söndagen för att fira att vi var lediga. Linnea och Madde och Pete var duktiga och stannade på rummet nyktra men jag drack de där rackarns skit-vinet och minneslucka modell större infann sig. Men kul hade jag :) En bag-in-box, 4 liter kostar 50 kr, Farligt! :p

Det känns verkligen att sommaren kommit nu, 31 grader nu kl 18.00. Det är sjukt, sån värme är det ju aldrig i Sverige. Nästan intill omöjligt att ligga/vara ute i solen.

Inte så stor framförhållning på jobbet, igår kom de och sa att vi idag skulle börja jobba skift så vi jobbade 5-11.30 idag. Kändes tufft när klockan ringde kl 3 inatt för att äta lite frulle innan bussen gick vid 4. Men dagen avlöpte bra och vi hann med lite solning när vi kom hem. Vi blev positivt överraskade när vi kom tillbaka till hostelet och fick höra att vi imorn slipper skiftjobbet och istället ska jobba 7-17.30 och få TIMLÖN! Haha Så idag är livsgnistan tillbaka med bravur :)

Imorgon fyller Madde år, hon blir lika gammal som oss andra tanter. Eftersom vi jobbar både imorgon och på torsdag ska vi fira på fredag med tacos, tårta och självklart  vårt älsklings-vin ;)
Sitter på internetcafé men ingen är vaken hemma så det finns inte så mkt att göra. Laddar hem lite ny musik så man överlever jobbet imorgon. Ääälskar T.I feat Rihanna - Live your Life. Så härlig låt, så den går på högvarv i min ipod om dagarna! Älskar iofs allt Rihanna gör, Och Britney's womanizer är också ruggit bra. Massa bra musik nu :)

Rolig kommentar från Linnea pappa Arne, 'Ni måste vara löckliga som ha fått ett jobb' Hahaha

Arbetsstart.

I torsdags började vi jobba på vitlöksfabriken. För att tjäna 80 kr i timmen måste vi skära 1100 vitlökar i timmen Haha Igår skar vi ungefär 5000 vitlökar :p Men det blir bättre efter några dagar då man kommit in i det.
Med plåster och tejp på varenda fingertopp (pga av alla skärsår och blåsor) tog vi tacksamt emot en ledig dag idag. Tråkigt att vi inte kan spela någon beach-match nu när vi äntligen inskaffat en boll, får se hur det blir till kvällen om fingarna känns någorlunda brukbara :)

Igår var vi bara hemma, riktigt trötta efter att ha jobbat i två dagar Haha Inte vana vid att slita så. Köpte pizza och käkade i sängen :) Ikväll blir det nog lite partaj, vi är nämligen lediga två dagar den här veckan, lyyx!! :)
 


Oz.

Blivit dåligt med updatering på slutet, dagarna bara flyger iväg trots att vi verkligen inte gör någonting! Såå skönt att slippa bry sig om allt, jag har inte haft någon klocka sedan jag åkte. Underbart!

Har flyttat ifrån våra grabbar nu, nu när vi faktiskt började trivas med dem :) Första dagen var hemsk, Linnea och jag var riktigt tveksamma till att de här skulle bli bra. Stora tatuerade grabbar hälsade oss välkomna Haha Första kvällen hittade vi en halv handboja och två filar på ett bord i rummet, andra natten en stor kökskniv i hallen. (Som var detas brödkniv som de tagit med från köket så ingen skulle sno den, men det hade vi ju ingen aning om :p) Det var inte utran att vi blev lite oroliga :p Haha Men de är snälla som nallebjörnar, nästan töntigt snälla :)

"Njae, vi ska nog gå in och läsa nu"  svarade vi en kväll när de frågade om vi ville hänga med in till grannarna på fest. Pinsamt! Skäms på oss! Haha Ångrade oss i samma stund som orden kom ut ur våra munnar. Som tur var det kom de över senare och hängde i vårt rum istället. 10 pers i ett litet plutt-rum =)

Nu bor vi med Maddie och Pete igen :) Känns skönt att kunna packa upp sakerna och göra sig mer hemmastad. Troligtvis stannar vi här ett tag och försöker jobba ihop så mycket pengar som möjligt. Läget på tasmanien (där vitlöken kommer ifrån) var i helgen inte så bra, det regnade för mycket för att kunna ta upp löken så vår arbetsstart blev uppskjuten ännu några dagar, men precis när vi gick till internetcafeet idag så kom chefen och sa att löken var påväg. Så förhoppningvis får vi börja jobba snart :) Resan til Fiji går på runt 3000 så det behöver vi jobba ihop. Måste försöka hitta en present till Madde också, hon fyller ju år snart :) Ska köpa en boll till henne, idag har hon kastat bort två bollar. Stackars irländska killarna blev nog oroliga när det låg längst upp i palmens topp :p   

      

Strand/bikini bilder har vi kommit överens om att inte visa någon :p När vi tränat oss smala och blivit bruna får ni ser hur härligt vi har det i solen Haha OM vi någongång gör det :p





Vår väns, som vi döpt till Tomas och matar med ost och nudlar, tass när hasn myser i linneas knä. Raring! :)

RSS 2.0