Städtant

Åh vad tråkigt det är att städa. Speciellt ensam, jag skulle ha skaffat mig en städgubbe så hade allt gått smidigare. Dvs, låtit honom städa ;p
Håller på rensar ur garberoben nu, Helskotta vad kläder man har som man aldrig använder eller har glömt bort att man har. Tur att man kan skicka till Erikshjälpen och Röda korset istället för att slänga, då känns det mycket lättare att göra sig av med grejerna. Och samtidigt bättre på sin Karma, kan det bli bättre?! :)

Utmanad.

Jag har blivit utmanad av My (mypedersen.blogg.se)

Svara på alla frågor, välj ut 4 personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar, be dem läsa din. Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen!

1. Vilken mat äter du ofta?
Kyckling!! På torsdag äts det ärtsoppa, på lördag är det fest. Men fredag är ändå den dagen som känns bäst. Ge mig då kyckling, det gillar jag mest. Kyckling på fredag, det enda jag vill ha lalala.. Kommer ni ihåg? :)

2. När du är på kalas, är du den person som sitter eller hjälper du till att duka av?
Det beror på vem som bjuder in på kalas ;) Nä men oftast hjälper jag till.

3. Var sitter du helst när du bloggar?
soffan.

4. Köper du ofta triss?
Aldrig! Man vinner ju iaf inte, fast jag köpte faktiskt en skrap-pyramid en dag, såna och las vegas skrap lotter med mycket skrap är roliga, dock är vinstchansen lika liten där.

5. Vilken land eller stad har varit din bästa semester?
Hmm.. måste ha varit cypern :)

6. Vilken tv-kanal tittar du på mest på?
5:an helt klart. Desperate Housewifes, Greys, CSI, Gossip girl, One tree hill, OC, Ugly Betty, Big shots.. ingen tvekan om saken!



Vaccination idag, 535 kr. Sen ska jag ha två sprutor till med antagligen samma pris. Rena rånet! Speciellt när det inte är nödvändigt, alltså ingen rekommendation. Men ändå, det är skönt att veta att man är skyddad utifall något händer :)


Var och gymade ikväll, och tur o oturen träffade jag på Camilla och janis som drog med mig ut på promenad :p Var ändå skönt att få röra lite på sig efter allt pumpande på gymet. Sedan var vi och handlade som en riktig familj Haha


Om 6 veckor precis har vi, förhoppningsvis, precis anlänt till Australien och värmen. Fick sms av Mia idag att hon hade legat på stranden hela dagen. Underbart!!

Så nu är det verkligen hårdkörning på gymet, beachen 2008 är inte slut för min del ;)


Imorgon kommer mami och hjälper mig med lägenhetsfix, tänkte försöka packa ner så mycket som möjligt av köket och grovstäda där. Det är ju så sjukt mycket som ska städas när man flyttar ut. Vore nästan värt att anslita en städfirma, speciellt för mig som verkligen hatar städning :p Så nu är det kväller strax, Natti natti!


Vaccination.

Idag är det vaccination som gäller, är i Hällbo nu och letar vacinationspapper men snart ger jag upp. Förstår inte varför de behöver se dem. Linnea och Maddes kryssning slutade i ett riktigt äventyr, Linnea åkte på en till kryssning och Madde hoppade på fel buss och missade tåget hem med 3 timmar. Tokingar! :p Så jag får åka dit själv, sista chansen idag om vi ska ha Hepatit B också, för då måste vi hinna ta en till om fyra veckor.

Helgen gick fortare än någonsin! Lördagen var full av innebandy, handboll och fest. "Rapestyle"- gänget var hos fanny innan och sedan blev det sportin. Ebba Gold var bra och sällskapet var riktigt riktigt trevligt! :)

Har pratat med Sjukhuset idag, för att kolla om det är någon idé att jag träffar kirurgerna innan jag åker eftersom jag iaf inte kommer hinna göra något innan. 'Aha, du skulle göra en stor operation..' Vad tusan, de har hela tiden sagt att det är ett litet ingrepp :p De tyckte iaf att det jag ska ha kvar specialistkonsultationen och gå dit och prata med dem, och fixa en tid tills dess att jag kommer hem. Bra bra!

Skogsmulle.

Nyss hemkommen från skogen, kalla mig tokig om ni vill men det är såå avkopplande att strosa runt i skogen :) Idag blev det inte så mycket svamp, någon hade varit där innan oss. Grrr.. :p Haha Man blir så girig!
Nu ska jag ladda med lite tacos sedan blir det innebandy på sporthallen och sedan blir det nog utgång ikväll :)



Ögonstenen i mossan


Höst-skog




Mina andra raringar myser i sängen



Uppe med tuppen.

Efter en otroligt trevlig kväll i edsbyn igår åkte jag hem till mina föräldrar och sov eftersom de skulle ha bilen idag.
Jag är fortfarande här och umgås med mina prinsar och prinsessan, åh vad jag kommer att sakna världens två mysigaste katter och världens sötaste hund när jag är borta!
Var uppe redan klockan åtta imorse, var på promenad med Tindra och sedan hem och åt en brakfrukost. Nu väntar skogen och svampplock. Jag mår så otroligt bra av att vara i skogen, så friskt och lugnt. Man behöver fylla på med lite energi ibland. Bara min sege far kommer hem så ska vi åka, sitter i solen och väntar. Vädret blev bra ändå :)

Fredag.

Dagarna bara rinner iväg, jag hinner ingenting. Jag tror aldrig tiden har gått så här fort, säkert bara för att jag har maaassor att göra :p Har iaf hunnit göra en del nu;

  - Lägenheten uppsagd (+ fortum, bredband och hemförsäkring)
  - Börjar packa ner mitt liv och mina tillhörigheter i lådor och kartonger
  - Resa London-Australien bokad och betald
  - Resa Sverige-London bokad och betald

Kvar är nu;
  - Vaccination på måndag
  - Boka och betala resa mellan Sydkorea - Japan
  - Boka tåg till Arlanda
  - Fixa ny internetbank-dosa
  - Packa ner mitt liv de närmasta 7 månader i en pytteliten ryggsäck ;p (Egentligen är den inte så liten, är 65 liters så jag får nog i mer än jag orkar bära.) Det jobbiga är ju att man ska plats för saker att ta hem sen också, så det gäller att vara riktigt snål när man packar. Vilket inte är en tjejs starka sida :p

Ingen resfeber ännu, men jag är övertygad om att den kommer så jag är glad så länge jag kan uppträda normalt ;p

Nu har kyckligen kokat klart så nu ska jag packa iordning en matlåda och bege mig till jobbet. Har redan varit där i typ 2 timmar idag. Dock inte träning i två timmar men en timme och en kvart blev det nog. Känns så skönt nu när man kommit igång :) Och jag måste ju utnyttja mitt kort så mycket som går nu innan jag åker eftersom jag redan betalat t.o.m. januari så jag går miste om 2 månader.
Efter jobbet blir det film i edsbyn :)


Älskade måndag.

Åh vilken underbar dag lalala. Idag har varit en bra dag, allt har känts så lättsamt och kul :)
Började dagen med en brak- (för mig som annars äter en hårdbrödmacka) frukost med yoghurt, macka juice och kokt ägg ute i solen. Sedan en lång och skön promenad med Tindra och ipoden, fick låna en laddare av janis så nu har min ipod vaknat upp ur sin koma. 27 grader stod termometern på när vi kom hem så vi spenderade hela dagen i solen. Sol gör mig glad, snart är det sol hela dagarna!! :)

Igår blev det svampdejt med Madde. Hittade massor :) Dock var det lite tufft att hela tiden böja sig fram efter lördags bravader, blev som vanligt på tok för stort alkoholintag. Vi körde lite ring of fire med norsk-tal, roligaste på länge :)

Imorgon blir det tandläkare och Högskolan, trodde aldrig jag skulle säga det men jag saknar faktiskt skolan ;)
Nu ska jag fortsätta se på i ditt ansikte, han är så härligt kaxig Magnus Betnér. En riktigt vass kille. Linnea önskar sig honom i julklapp, får se hur vi ska lösa det :D
 


Lördag.

Kom nästan nyss hem från lunch på stan. My Johan och Henrik hade hittat till Bollnäs så det blev en sallad på normans. Ida var ute på äventyr så det blev för stressigt för henne, men förhoppningsvis träffas vi imorgon. Skogsutflykt :)
Vädret tillät att vi avnjöt vår lunch på uteserveringen, såå mysigt. Sånt här höstväder är underbart, inte grått o trist som bara gör en deprimerad. 

Igår vaknade jag av att solen lyste in genom fönstret och efter att ha legat och snoosat en stund till klev jag upp för morgonpromenad. Måste ta tillvara på alla tillfällen solen visar sig! Gick runt i solen i ungefär en timme. Sedan åkte jag till Linnea en sväng där jag käkade lunch innan jobbet. Jobbade bara 4 ½ timme, sedan var linnea och jag och hälsade på Therese medan de andra åkte till Ebdsyn. Synd att vi hamnade på olika ställen, blev lite besviken eftersom jag sett framemot kvällen hela vekckan, men det blir fler gånger :)


Imorse var vädret inte lika fint (vilket det blev när jag tagit mig inomhus) så jag begav mig till gymet för att träna lite. Ska ju visa mig i bikini i ett halvår så nu är det hårdkörning :p Efter träningen var det handbolls match, Arbrå - Vallentuna. Hann dock bara se första halvlek men det såg bra ut för arbrå. Duktiga tjejer, de blir vassa den här säsongen!


Ikväll blir det vin med lite max-folk, sedan antagligen Sportin. Wet t-shirt tävling på tranan, Patetiskt o pinsamt! Haha Så ikväll är det ingen tvekan om var man ska. Hoppas på en trevlig kväll! 


Update.

Dagarna bara flyger iväg!! Det är sjukt, jag hann knappt fatta att det var måndag förra veckan förrän det var helg, och så en fullbokad helg och nu är det redan tisdag igen. Herregud, snart är 5 november här!!


Förra veckans "Hälsoväcka" utnyttjades och det blev både vattengympa, pump och styrkegympa (måste passa på när det är gratis ;p) Detta gav mer smak och denna vecka har hittills innehålleit promenader och gym. Dock fick jag vända och gå hem idag när jag hade tänkt mig en långpromenad, halsen gör ont, hela kroppen ömmar och det känns nästan som feber. Efter lite sömn och ett bad känns det lite bättre, hoppas jag lyckats mota bort förkylningen :)

Kan ha varit gårdagens promenad som kanske gjort sig till känna idag, gick 6 km, i regnet. Var hundvakt åt mina föräldrars hund Tindra, och hon, som ogillar regn, var inte glad över mitt tilltag. Skönt och uppfriskande iaf ! Var och käkade lunch hos farmor igår också, hon bjöd på lax och då kan man ju inte tacka nej :) Jag kommer att vara borta när hon fyller 90 i maj, det är lite tråkigt. Men får se till att umgås mycket med henne nu innan jag åker.


Ihelgen blev det full fart båda kvällarna. Folkan och filmpremiär av 'småstadsliv' i fredags, så sjuk film :) Sedan tre timmar hos frisören på lördagen innan jag begav mig till Gävle för att möta upp emma och gå på Ladies Night showen. Blev lite stressigt eftersom våra tåg kom in vid 18, så vi skyndade till hotellet där Ingela redan var i full gång med vinet. Gjorde oss snabbt i orning och svepte några glas vin, åt på en restaurang i närheten och svepte några glas vin, tog en taxi till Läkerol Arena och svepte några öl ;p Ska jag vara heelt ärlig så hängde jag inte riktigt med på allt i showen, det är tur att den visas på tv ;)



Ladies Night, Gävle 2008


Vi hade iaf jätte roligt, blev utgång på Goya efteråt och där var det okej. Tröttnade vid två tiden, fick sällskap till donken och gick sedan till hotellet. Trots den lilla lilla missen med en lite aningen för mycket alkohol var det helt klart värt det!! :)

Hämtade bananlådor en dag förra veckan så nu har jag kört hem de första lådorna. Börjat plocka lite i köket och badrummet, sånt man inte använder så ofta. Men hur jag ska få ner innehållet på dessa 42 kvadratmeter är fortfarande oklart :p

Var meningen att jag och Linnea skulle vaccinera oss igår, men hon fick åka akut till Gävle och operera blindtarmen så det blir om två veckor igen. Synd om henne, ska åka dit med lite krya-på-dig godis imorgon om hon orkar :) Får skicka en tanke till Malin också, den stackaren har ju brutit foten :/


Nu blir det sängen och en bok! Var evigheter sedan jag kunde läsa en skönlitterär bok, där det händer något. När man pluggar på Högskola finns det ingen chans i världen att få tid till att läsa något roligt, då sitter man med näsan gömd i studielitteratur hela tiden. Just nu läser jag Box 21, en riktigt spännande bok om trafficking och prostitution. Rekommenderas verkligen!!

Bokad och betald.

Resan alltså.. underbart, nervpirrande.. overkligt!!
Den 9.e november lyfter vi mot australien från London. Så vi åker till London runt den 5-6 november. Åh vad jag längtar!
Vi kom rätt billigt undan, 800 pund betalade vi för resa till Australien, sedan resa till sydkorea och Japan och sedan resa hem till London 5.e juni. (ungefär 9400 kr) De flesta andra jag pratat med har betalat mellan 12 000-16 000 och det är bara till Australien och hem. Vi fick även en natt på 4-stjärnigt hotell och middag när vi anländer till sydkorea och det bästa av allt, gratis alkohol på planet!!! ;) Haha

Ikväll har jag jobbat på il gymo, sedan fixat hos Madde. Visum är också sökt, borde få mail om det imorgon. Det tog 1-2 dagar för de andra att få det godkänt.

Nu ska jag knapra i mig mina makrill mackor innan det är dags att krama kudden. Fullt upp imorgon, ska jobba på Max, för första gången på 100 år. Sedan uträtta lite på stan och jobb på gymmet innan det är dags att bege sig till Linnea. Hon ska ha lite tjejfest eftersom hon fyllde år förra veckan. Sen får vi se om det blir parken, folkan eller någon annanstans :)

Trevligt helg!!

Gym jobb och brun Björn.

Så har veckan sett ut hittills. I måndags skulle jag sova hos mina föräldrar, för att hundarna på tisdagsmorgonen skulle slippa köras hem och vara ensamma, så jag fick med mig dem ut i skogen för att plocka svamp. När vi hade åkt en bit fick vi se något konstigt på vägen, en konstig älg tänkte jag, men det var en Björn. Jag har aldrig tidigare sett någon "på riktigt", förrutom järvzoo och orsa björnklitt förstås. Hann iofs bara se den några sekunder men ändå, lite häftigt :)
Vi åkte lite längre och hittade en riktig kantareller-guldgruva. Dock var lite lite läskigt när hundarna inte gärna ville gå in i skogen, men vi såg inte nalle luffs något mer :)

Har varit ledig idag så idag har jag fixat med en massa praktiskt, sagt upp bredband, abbonemanget hos fortum och hemförsäkring. Ska söka visum imorgon, madde och linnea har redan sökt och fått deras godkända så det är bara jag kvar. Har hittat resa nu också, så nu känns det att det verkligen kommer att hända :) Gaahh! Nervös!! :)

Linnea och jag var på Core tidigare idag så nu är kroppen bra mör Haha Vi får se vad den säger imorgon. Ljumskarna protesterar fortfarande lite efter helgens hårdkörning så det byggs väl bara på. Men skönt är det :)
Dagen avslutades med mat på gamla kära tranan, mix plock korg med drinkprovning. Vi provade en massa vi inte provat förrut, iaf inte i nyktert tillstånd ;p

Nu blir det sängen, har längtat tills jag får lägga mig och läsa ut sjöjungfrun av Camilla Läckberg. Har bara två kapitel kvar nu, sjukt spännande bok. Iofs är alla hennes böcker spännande men denna och olycksfågeln är nog de mest nervpirrande böckerna. Rekommenderas starkt!! :)


RSS 2.0