Australia Day.

Imorgon ar det Australia Day sa alla ar lediga imorgon. Har firar de national dagen annorlunda an hemma sa ikvall blir det Beach Party pa Doms (ett av de tva utestallena har i Mildura). Troligtvis blir det bikini och sarong for oss tjejer, de finns priser att vinna for se som klar sig mest "beachigt" sa det hoppas vi pa :)

Annars rullar allt pa mest som vanligt, vi jobbar far lon och betalar hyra och mat sa ar mesatdelen av pengarna borta Haha Men vi har iaf lyckats boka och betala Japan-resan. Mellan den 16 maj och 30 maj kommer vi att vara i Japan, den blev billigare an vi trodde. Vi kom undnan med 2600 kr sa vi haller just nu pa letar reda pa billiga hostel/hotell. Pete har en kompis i SydKorea som kan visa oss runt dar de 5 dagar vi ar dar eller iaf beratta vad som ar vart att se, och hans brorsa hade en kompis i Japan som vi kanske kan kontakta. Det ar jatte bra :)

Nu ska jag ut och battra pa brannan infor kvallen, ser ut att vara fullt vid poolen sa det blir nog solstolarna alldeles utanfor vart rum. Hoppas allt ar med hemma, saknar inte alls kylan men maten saknar jag sa jag kan bli tokig! Haha Saknar forstas familj och vanner!!


Glömde.

Förresten, om ni känner att ni skulle vilja skicka brev eller kort är adressen;

Oasis Backpackers
230-232 Deakin Avenue,
Mildura, PO Box 2785.
Victoria 3502


Roooligt med post :)

Värme.

På nyheterna imorse hörde vi "Varmast i Australien idag; Mildura, där det kommer att bli 44 grader"  Och vi skulle jobba 8 timmar utan AC, VARMT! :) Men efter lunch var det slut på vitlök, vi jobbade tydligen för fort. Så vi fick sluta vid 14-tiden idag, sköönt :)


Denna skylt mötte oss nu när vi kämpande tog oss mot internetcaféet, 43 grader är rätt varmt. Speciellt kl 18.30 :)

 
Den hemska förkylningen är nästan över, bara lite hosta kvar. Som lär få sitta i med tanke på halten av damm i luften  på vårt kära arbete är högre än halten av radioaktivaämnen vid tjernobyl-olyckan. Arbetsmiljöverket skulle stänga igen butiken efter bara några minuter där och sedan kunna skriva en hel avhandling kring arbetsförhållandena. Så sjukt dammigt att alla hostar och de med astma får andra arbetsuppgifter, trevlig överraskning när vi förkylda springer och snyter oss stup i ett, alldeles svart/grönt snor. Haha

Sen också temperaturen där inne, vi jobbar i linne och shorts och håller framåt eftermiddagen på att smälta som smör i solsken. Nästa vecka ska vi få AC i matrummet iaf, det behövs med tanke på att vädret nu hållit i sina 42 grader några dagar i rad. Ett plus är att det är rikligt tilltaget med raster, dock fläktar det ingenting när man försöker gå ut för att få llite frisk luft. Tror vi på något sätt har startar ett oundvikligt (och o-vinnligt) krig mot vädergudarna, de står pch siktar med oss hårfön i ansiktet på oss så fort vi sticker ut nyllet.


Planen är att stanna här ett tag och tjäna ihop pengar så vi kan ta oss längs kusten i en Van (stackars Pete :p) och en vecka på Fiji innan vi åker till Japan. Jobbar vi här i minst 3 mån kan vi få ett andra visa (working holiday visa, som man bara kan få en gång per land annars) så vi kan åka hit och jobba igen om vi vill. Kommer bli grymt skönt att åka ifrån Mildura, dock kommer hostelet bli tråkigt att lämna. Såå mysigt och personligt, "alla känner alla"-lixom :) På fredag anordnar bossen en "hostel-fest" så det ska bli skoj! Bra att vi får lön på fredag :)


Nu ska jag gå och ta ut lite slantar från mitt allt mer sinande konto, hyran ska nämligen betalas imorgon. Hade lite ångest en dag över att jag gjort av med så mycket pengar, men 15 000 på två månader utan att jobba är inte så mkt. Med tanke på att vi startade med en fest-helg i London, två veckors sol-semester i Bondi Beach, bott och ätit i två månader och sedan firat nyår i Sydney så har pengarna räckt till mycket. Helt klart värda investerade pengar :)


Nytt år, nya möjligheter!

Så var nyårshelgen och vår efterlängtade roadtrip över, en riktig fullträff!


Haha En klassisk bild på vägen dit

Madde kissar bakom hells gate, scaaaary :)

På tisdagen innan nyårsaftonen var vi iväg och hämtade bilen för att sedan packa den full med alla våra grejer, som tur var hade vi fått en uppgradering av bil, vi hyrde budget och skulle få en liten plutt med två dörrar. Tänk att sova 4 pers i den..! :)

Hundra mil tog ungefär 11 timmar att köra så när vi anlände till Sydney var det fortfarande natt, så vi hittade ett centralt parkeringshus i kings cross, som blev vårt boende i 2 nätter, och sov några timmar innan vi vaknade någorlunda utlivade på nyårsaftonsmorgonen. Begav oss och shoppade lite picknic-mat och sedan gick vi till botanic garden, som tydligen skulle vara bästa platsen att se fyrverkerierna. Men när vi kom vid 11 på dagen var det över 1000 pers i kö för att se fyrverkerierna (13 timmar senare!!! ) så vi begav oss istället till andra sidan där vi mötte upp några engelska killar som vi lärt känna på vandrarhemmet som nu var i Sydney. Väl där hade vi utsikt över hela hamnen; Operahuset o Harbour Bridge och hela stan. När fyrverkerierna började visste man knappt vart man skulle titta, det small från alla håll, bron bakom höghuset, båtar som stor i hamnen. Himlen var ett enda regnbåge av alla raketer under en halvtimme. Det går inte att beskriva med ord, och inte att förstå med bilder. Men jag ska ändå försöka lägga ut några bilder.
Helt klart den bästa nyårsaftonen någonsin!!! :)


Nyårsmiddagen :)

Madde med tomtebloss i drinken


Linnea skålar på nyårsmiddagen


Lite löööv också :)


Madde Pete och Nea funderar var engelska grabbarna sitter. Sjukt fin utsikt :)


Väl på plats inhandlades det öl på direkten!


Pete och Damon väntar på att jag ska foto shootar men jag och tekniken är inte på långa vägar släkt :p


Sydney by night


Guldregn


Här skjuter de raketer från och bakom höghusen inne i centrum


Det kanske inte ser så mkt ut på den här bilden, men det var grymt att se. Det är bron som sprutar både uppåt och neråt, och massa massa raketer ovanför. En upplevelse i särklass!!
Himla synd att det inte går att lägga upp filmer här på bloggen, fyrverierna var svåra att fota. ( ;p )






Här spenderades förmiddagen efter, mat och godis i en mysig park mitt i stan, innan vi bevgav oss mot vårt kära Mildura. Hemresan gick betydligt sämre än ditresan. Jag körde efter Pete så fort vi kommit ur stan och körde bara på något litet djur, men för Linnea var det värre. Först en kanin som stendog och sedan något större djur som flög över huven. Stackarn var alldeles uppriven! Det var läskigt att sitta bredvid tom, vi körde typ 40 km/h och i ögonvrån såg man hela tiden kaniner hoppa runt och kängurur stå och titta på oss i dikeskanten. Tacka vet jag viltstängsel! Förstår inte varför de inte har det, vi såg massa döda kängrurus efter vägen, så det hade ju inte skadat med ett litet stängsel!

Tillbaka i vardagen nu, har jobbat sen i söndags. Vi började med att skala löken nu, vilket är en uppgradering från att klippa, Woohooo! :) Dock jobbar vi fortfarande på provision, 35 kr per låda. Men man hinner 2-3 per timme så det blir rätt bra. Idag har vi precis fått reda på att vi ska få stå vid en maskin i någon månad nu, men timbetalt!! Så nu är vi glada :)
Anna och jag har firat med lite tid på internetcafét och kycklingwrap och grejer. Ska nog unna oss något gott på vägen hem också. Imrgon jobbar vi bara kortdag, får lön och är ledig på lördag..... partyyyyy! :)

RSS 2.0