Värme.

På nyheterna imorse hörde vi "Varmast i Australien idag; Mildura, där det kommer att bli 44 grader"  Och vi skulle jobba 8 timmar utan AC, VARMT! :) Men efter lunch var det slut på vitlök, vi jobbade tydligen för fort. Så vi fick sluta vid 14-tiden idag, sköönt :)


Denna skylt mötte oss nu när vi kämpande tog oss mot internetcaféet, 43 grader är rätt varmt. Speciellt kl 18.30 :)

 
Den hemska förkylningen är nästan över, bara lite hosta kvar. Som lär få sitta i med tanke på halten av damm i luften  på vårt kära arbete är högre än halten av radioaktivaämnen vid tjernobyl-olyckan. Arbetsmiljöverket skulle stänga igen butiken efter bara några minuter där och sedan kunna skriva en hel avhandling kring arbetsförhållandena. Så sjukt dammigt att alla hostar och de med astma får andra arbetsuppgifter, trevlig överraskning när vi förkylda springer och snyter oss stup i ett, alldeles svart/grönt snor. Haha

Sen också temperaturen där inne, vi jobbar i linne och shorts och håller framåt eftermiddagen på att smälta som smör i solsken. Nästa vecka ska vi få AC i matrummet iaf, det behövs med tanke på att vädret nu hållit i sina 42 grader några dagar i rad. Ett plus är att det är rikligt tilltaget med raster, dock fläktar det ingenting när man försöker gå ut för att få llite frisk luft. Tror vi på något sätt har startar ett oundvikligt (och o-vinnligt) krig mot vädergudarna, de står pch siktar med oss hårfön i ansiktet på oss så fort vi sticker ut nyllet.


Planen är att stanna här ett tag och tjäna ihop pengar så vi kan ta oss längs kusten i en Van (stackars Pete :p) och en vecka på Fiji innan vi åker till Japan. Jobbar vi här i minst 3 mån kan vi få ett andra visa (working holiday visa, som man bara kan få en gång per land annars) så vi kan åka hit och jobba igen om vi vill. Kommer bli grymt skönt att åka ifrån Mildura, dock kommer hostelet bli tråkigt att lämna. Såå mysigt och personligt, "alla känner alla"-lixom :) På fredag anordnar bossen en "hostel-fest" så det ska bli skoj! Bra att vi får lön på fredag :)


Nu ska jag gå och ta ut lite slantar från mitt allt mer sinande konto, hyran ska nämligen betalas imorgon. Hade lite ångest en dag över att jag gjort av med så mycket pengar, men 15 000 på två månader utan att jobba är inte så mkt. Med tanke på att vi startade med en fest-helg i London, två veckors sol-semester i Bondi Beach, bott och ätit i två månader och sedan firat nyår i Sydney så har pengarna räckt till mycket. Helt klart värda investerade pengar :)


Kommentarer
Postat av: Pedersen

Härligt ;)

Tack!



åh vad man blir avis på er! Förstår att detta måste vara den bästa tiden i era liv! Och jag är såå himla glad för sin skull, du är SÅÅ värd detta! Få njuta och bara leva livet, singel-liv, på riktigt! Utan tjaffs med du vet vem! :)



Saknar dig sjukt mycket!

Längtar till sommaren då vi alla är samlade igen. Vi måste ordna världens största midsommarfest!!!



Hälsa alla och ge dem kramar ifrån mig!

Många kramar

2009-01-14 @ 10:12:57
URL: http://mypedersen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0