Old School.

Jag hittade den här listan på Malins (malinjacobson.blogg.se) blogg och kände även jag igen varenda punkt. Satan vad vi blir gamla :)



Vi som "knackade på" hos våra kompisar utan förvarning när vi ville träffa dem

Vi som slog in skolböckerna i diverse fina papper/skydd för att vi behandlade dem med respekt

Vi som på egen hand klippte i våra jeans innan de började säljas söndertrasade

Vi som har sparat en blå/röd kudde fylld med märken såsom silverfisken och baddaren

Vi som någon gång har haft en OKEJ-poster upphängd på väggen

Vi som samlade på allt - främst kapsyler och sudd

Vi som på egen hand lärdes oss datorer/internet/fildelning och dessutom fick lära våra föräldrar hur de kollar sin mail

Vi som upptäckte erotik genom ryska posten och snurra flaskan

Vi som jublade när gröna/svarta tavlan bytades ut till whiteboards i skolan

Vi som fyllde våra cykelhjul med kulor eller spelkort för att det skulle låta så mycket som möjligt när vi flög fram

Vi som trodde att vi skulle bli rika när vi efter många år skulle sälja våra kulor, ishockeykort och pogs

Vi som spelade in musik på kasettband genom radion

Vi som läste OÄ i skolan

Vi som smaskade omkring med Jenka, Shake eller Hubba Bubba i munnen

Vi som hade påtvingade brevvänner i grannorten

Vi som läste Lyckoslanten

Vi som inte fick slänga maten eftersom det fanns barn i Afrika som uppenbarligen var hungriga

Vi som tyckte det var värt tiden det tog att surfa med 56k-modem

Vi som använde telefonkort och innan mobilernas tid

Vi som fick förbud att använda tamagoshi på lektionerna

Vi som spelade snake på datorn som små innan det dök upp på mobiltelefonen i tonåren

Vi som älskade bockstyren och max antal växlar på cyklar

Vi som var de som började med lunarstorm och vi som tog jävligt lång tid på oss innan vi hade hjärtat att sluta med det

Vi som vara jäkligt skeptiska till MSN när det kom då ICQ faktiskt fungerade alldeles utmärkt

Vi som lärde oss hantera MS Dos för att kunna spela pc-spel

Vi som lärde känna Robert Gustavsson genom Björnes Magasin och inte Parlamentet

Vi som går igång på "När du hör den här signalen... *pling* ...när du hör den signalen, då vet du att det är dags att vända
blad. Då börjar vi..."

Vi som var tvungna att blåsa i våra nintendospel för att de i överhuvudtaget skulle fungera, teknik: kraftigt men utan salivstänk

Vi som i våra busringningar aldrig lyckades lika bra som Hassan gjorde på radio

Vi som käkade Raider och inte Twix!

Vi som tyckte att vi var extremt välberesta genom timmar framför BackPacker (1 och 2)

Vi som hade bänkar med lock på

Vi som fick onödigt mycket information om att vi skulle ringa 112 i stället för 90 000

Vi som gjorde fingerlekar med garn" såsom vaggan, eifeltornet,fiskenätet

Vi som kunde ringa in och få chansen att spela Hugo i direktsändning (och tycka alla andra var så dåliga) för att vinna
sega råttor av Sofi Propp

Vi som vet hur man gör popcorn på spisen


Vem är lika gammal som mig? :)


Fraser Island och Noosa.

Nu är både Fraser Island och Bush Camp Noosa också avklarade, herregud vad tiden går fort. Jag vill aldrig åka hem! :)


Fraser Island var minst lika häftigt som whitsundays, vi skumpande runt 11 pers. i en jeep genom regnskog, över floder,
längs med stranden, över klippor och stora stenar, på vägar som knappt skulle klassas som stigar. Vi har trott att vi
skulle tippa och vi har slagit huvet i taket massor av gånger, Men fasen så roligt det var :) Vi fick finväder halva lördagen
så Lake mc Kenzie var riktigt härlig på söndagen. Det var krokodil och tigerhaj varning så vi fick inte bada i havet, men vi
såg inga spännande djur. Bara en pytonorm och en hel del stora spindlar.
Dingos såg vi också, massor. Det är jätte viktigt att inte göra de hundarna tama, så de ville att vi skulle skrika, skrämma och kasta saker efter/på dem så fort de dök upp. Det lät lite elakt tycker jag, men samtidigt är de vild-hundar till naturen och måste därför hållas borta från oss människor. De hade fått avliva 2 st den senaste veckan, en för att den hade bitit en 10-årig pojke. Men det är samma där, det är vi människors fel att dingosarna förknippar människor med mat. Dingosarna som besökte oss gjorde ingenting, de bara smög runt våra tält i mörkret.

Lite goon vid campingplatsen


Säng-potatis Sofia och spänst Madde Haha


I Noosa var det Bush Camp riktigt som gällde. Allt var utomhus mitt ute i ingenting typ och det var nätter i tält även där. Första natten fick vi bo i jätte härliga sängar, som var typ som en hängmatta men de andra två var det tält. De hade lägereld, hängmattor och andra mysiga saker. Jätte mysigt ställe!

Första dagen var vi bara ut på en dags tur med kanoterna, vi såg en känguru ligga och vila under ett träd i skuggan och när vi kom närmare såg vi att den hade en liten bebis i mpungen på magen, så sött! Annars såg vi inga djur, noll lycka på koala-fronten. Dag två blev en lite längre utflykt, det varmeningen att vi skulle övernatta också men tydligen hade det varit någon översvämning så vi fick åka tillbaka till hostelet/campingen och sova där istället. 7 kilometer motströms (sen tog vi oss över en sjö också där det blåste om tusan åt alla håll) när överkroppen inte fått nån träning alls på 5 månader var tufft. Vi åkte till en liten flod som mynnade ut i en liten sjö, det andra everglades i världen. Men eftersom den här ligger i subtropiskt klimat till skillnad mot den i USA som ligger i tropiskt, fanns det inga krokodiler så det gick att bada där. Grabbarna klättrade upp och hoppade från träd men vi tjejer vågade oss inte ner i det mörkbrun-svarta vattnet. 



Spegelbland yta

Man brukar säga att om vill sätta äktenskapet på prov ska man tapetsera tillsammans, men ska man sätta vänskapen på prov ska man paddla kanot tillsammans. "Men paddla då" "på andra sidan dummer" "Men styyyyr då" Haha En gång när Linnea och jag vände oss om såg vi en stor båt komma rakt mot oss, paniiik! Men vi klarade oss utan att ramla överbord, fast det var riktigt nära några gånger. Nu har vi lagt kampinglivet bakom oss och är vänner igen! :)


Jag sitter här och läser runt på olika bloggar så mycket jag hinner för att se vad som händer i era liv. Läser att solen kikar fram titt som tätt, gud vad härligt för er! Skriv gärna och berätta vad som händer, jag har ju noll koll här borta.

Vi ska vara här i Brisbane i två dagar nu, imorgon ska vi åka och lämna bagaget på ett hostel vi ska bo på när vi kommer tillbaka och sedan till nått koala ställe. Sedan tar vi oss en tur till Fiji.  Lämnar både datorn och telefon här i Brisbane, eftersom det är så begränsad elektricitet på öarna. Skönt med riktigt semester :)


Födelsedag på Whitsundays.

Nu har vi tagit oss en bra bit ner för kusten, vi är i Hervey bay just nu. Direkt efter seglingen satte vi oss i bilen och körde ner hit, 87 mil. Och det är bara Pete som kan köra, det skulle bli mycket dyrare att ha fler förare än en och jag vet inte ens om vi som är under 25 ens fick köra. Så det är lite synd om Pete, han körde hela sträckan i ett igår/inatt. När vi kom fram vid 5-tiden i morse la vi oss och sov några timmar på utestolarna, kändes just då som värsta lyxsviten på Hiltons :)


Ihelgen var det min dag, blev en riktigt lyckad födelsedag! :) Fick se både sköldpaddor som simmade upp och kikade vid ytan, stoora! Och delfiner såg vi också, på långt håll först men på kvällen när det blivit mörkt blev de nyfikna på lampan och kom nära båten så vi fick se dem alldeles nära. Crewet på båten fixade tårta och alla sjöng för mig. Helgen har gått bra, jag har knaprat åksjuke/sjösjuke tabletter som en galen knarkare så jag har klarat mig från sjösjuka, men landsjukan är värre. Det känns fortfarande som att jag i båten, jätte vingligt när jag går :)

Underbar helg! Jag fick en katt också av mina kära resekamrater. som ska heta allan, eller pegasus kanske, efter båten. De ska köpa den till mig när vi kommer hem. De hade pratat med mina föräldrar och grejat bakom min rygg, så att det var okej att katten får bo där.  Såå gulligt gulligt av dem! :) 
Och så fick jag en poncho, kändes som om jag fick en miljon när Pete kom med den, lycka! :) Tack tack tack så hemskt mycket för alla gratulationer, känns skönt att veta att ni inte glömt bort mig även fast jag är på andra sidan jordklotet :)


Whitsundays var så himla vackert trots att vädret inte var det bästa. Så fina stränder och vattnet var alldeles turkost/grönt, och fiskarna var så himla tam när vi snorklade att de simmade med en. Ibland kunde man inte ens ta ett simtag för det var så många fiskar i regnbågens alla färger runt omkring en. Men vi hade ändå tur,regnade bara några skurar och det mest när vi var ute på havetoch seglade och då blev vi ju iaf blöta.


Ett glädjeskutt vid whitsundays.

Nu är vi i Hervey Bay och här regnar det. Det verkar som att regnet förföljer oss, eller att vi följer efter regnet. Osis!!
Imorgon ska vi ut på jeepsafari på fraser island, vi håller tummarna för sol. Det förtjänar vi nu!


Hoppas helgen varit mysig och att ni fått nått påsk-ägg! :)


Airlie Beach.

Det blev mer internettid än jag hade tänkt mig på roadtripen. Bra för er som läser min blogg och vill ha uppdatering :) 

Imorse packade vi ihop all vår packning på hostelet i Mission Beach och begav oss mot Airlie Beach, med en litet stopp i Tully för att laga Pete's tand som hade gått sönder. Efter det var det ca 8 timmar i bilen som gällde. Vi hade inte tid att stanna hos italienska-tyska teamet som nu är i Ayr som vi först hade tänkt. Men av en slump, när vi åkte igenom Ayr såg vi dem komma gående på gatan. Så vi stannade till och pratade lite med Will, Lorentzo, Hannes och Tony. Kul att se några kända ansikten. Och nu i Airlie Beach träffade Pete på två svenska tjejer, Anna och Louise från Göteborg som bodde på vårt hostel i Mildura i en månad, så dem kanske vi träffar på ikväll. Ikväll blir det troligtvis några drinkar på en bar, det är verkligen en party-"stad" det här men vi får akta oss för imorn ska vi gå till sjöss. Fast båten avgår ju inte förrän 16 så man vet aldrig ;) 
 
 Snart kört 100 mil sedan i söndags, vår lilla getz är en riktig pärla! Nu ska den få vila i 3 dagar då vi ska ge oss ut på äventyr på det stora blå. Hoppas bara inte vi blir sjösjuka, på hemfärden från barriärrevet kände vi alla oss lite illamående, men det ska nog gå bra. Så länge det inte stormar och regner ger med sig. Men ofta blåser det snabbt iväg när man är ute på havet säger de, så vi får hoppas på det bästa. Vi är ju inte såå söta så vi smälter av lite regn heller ;p

Bilder får ni som vanligt inte, internet är alltid så rackarns segt på Mc Donalds att det aldrig går att ladda upp bilder. Men det är ju gratis iaf, allt gratis är gott för en backpacker!


Grattis i förskott Sandra gumman, hoppas allt går bra med förlossningen!

Mission Beach.

Nu har vi tagit oss längre ner längs kusten och befinner oss i mission breach.  Här har regnet öst ner sedan vi kom hit, och det är inte lite regn heller. Spöregn! Men vi mår bra ändå, det är skönt att ha en ledig dag. Gårdagens snorkling och dykning tog musten ur oss alla tror jag.

Stora barriärrevet var riktigt häftigt! Vi såg en haj, 1-1,5 m, liten men lite läskigt ändå när man simmar bredvid den och vi inte riktigt litade på instruktören som sa att hajarna där var vegetarianer :)

Sedan såg vi stingrockor på botten och en havssköldpadda simmade förbi oss när vi snorklade. Synd bara att vi inte hade någon kamera med då. Jag hade en engångs-undervattens kamera eftersom min är lite skadad så jag vågade inte använda den.  Blir spännande att se om det blev några bilder när jag framkallar den :)


Imorgon blir det färd till Airlie Beach för att sova där en natt innan vi ska segla kring whitsundays-öarna. Hoppas inte
regnet och blåsten håller i sig, hemfärden på båten igår var rena bergodal-banan, jäklarns vad det gungade :)


Glad Påsk och Grattis Mamma där hemma! Det här är första gången som vi inte firar födelsedagen ihop, hon fyller den 9.e och jag den 11.e. Iår ska vi vara ute i vildmarken och tälta bland dingosen :) Ni får äta massa tårta och god påsk mat för mig med!


Den här raringen simmade bredvid oss när vi var uppe i Daintree


Här hittade vi en jätte mysig öde strand när vi åkte upp till Daintree

Hoppas ni får en fin och mysig Påsk-helg!

A good snake is a dead snake.

Så sa taxichauffören när vi frågade om det fanns några farliga djur här uppe. Tydligen världens två falrigaste ormar, en av dem kunde hoppa sin längd 4 gånger. Läskiga!


Vi har nu spenderat två dagar i Cairns. Igår direkt efter att vi hämtat upp bilen, som förövrigt är en hundayi (hur det nu stavas) getz, en ytte pytte bil, åkte vi upp till Daintree för krododil safari. Vi åkte ut på floden i en båt och såg 4 olika krockisar.  Vi såg två småttingar, en lite lite större och en storing. Häftiga djur!

Här var det meningen att jag skulle ha några bilder på raringen men internet är såå otroligt segt, bara att logga in tog 20 min.  Så det får bli någon annandag. Linnea har nog bättre lycka så kolla in hennes blogg om hon har några bilder.

Sedan var jag till doktorn med mina utslag medan Pete letade upp ett hostel. På sjukhuset gick det bra, Australien och Sverige har tydligen något sammarbete så svenskar har gratis läkarbesök här. Bra bra! De trodde det var svamp som kunde uppkomma vid klimatförändringar. Så jag har fått en salva så hoppas att de läskiga blåsorna försvinner. Pete hittade ett jätte mysigt hostel, 18 dollar per natt. runt 100 kr. Och då ingick gratis middag på ett ställe inne i stan. Perfa!


Idag har vi bara beachat runt här i Cairns, provat lite olika stränder. Imorgon blir det snorkling och dykning vid stora barrärrevet, det ska tydligen vara grymt bra snorkling där. Sedan ska vi åka ner mot Misson Beach imorgon eftermiddag/kväll och troligtvis göra White waterrafting där. Sedan vidare mot Airlie Beach och segla kring Whitsundays-öarna. Troligtvis kommer det bli dåligt med uppdatering på ett tag nu, eftersom vi ska bo i tält och vara ute i ödemarken på bush-camp.


Hörde att våren har kommit hemma. Blir lite avis, våren är min favorit årstid. Men vi har det bra här, nu har semestern börjat så nu njuter vi och mår bra! Ni får njuta lite av vår-värmen och tussilagon åt mig.


 


Cairns.

Vi landade nyss till Cairns, i tropikerna. Och det märkt verkligen, fuktigt fuktigt fuktigt! Poliserna var så snälla och sa åt oss att gå till en annan flygplats så vi kunde sova utan att bli störda av folk imorgon bitti. Och här hittade vi internet :)


Här ska vi sova inatt, Pete har redan gjort sig hemma stadd. Imorgon bitti ska vi åka och hämta bilen, vi har hyrt den billigaste och därmed också den minsta. Vi får se hur det går med 4 pers, 4 stora ryggor, 4 resväskor och 4 små ryggor Haha Tänkt om vi får en liten golf, då blire trångt och mysigt!


Här sitter datanördarna och surfar

Dagarna i Melbourne passerade fort som satan, på fredagen regnade ch åskade det heela långa dagen så vi spenderade mesta delen av tiden på hostelet, spelade lite kort och käkade sushi. Vi var även iväg och bokade Fiji-paketet så nu är resan, boende, mat och båt-passet (som man behöver för att kunna åka runt bland alla öar) betalt. Skönt att ha det fixat. Så om mindre än tre veckor är vi på Fji! Imorse käkade vi pannkakor, som var gratis på hostelet, checkade ut och tog sedan en gratis-buss och åkte runt och turistade lite. Vi hoppade av vid en marknad där det fanns massa grejer så lite shoppning blev det. Köpte en jättefin tavla med aboriginsk konst och en jätte fin bommerang.  


Här käkar brudarna grillad majs


Lite av Melbourne


Och en hopp bild såklart :)


En smak av Sverige

Nu har klockan hunnit bli 3 på natten och det borde vara min tur att sova snart, imorgon bitti så fort vi hämtat bilen ska vi ta oss till Daintree och se på krokodiler. Sedan väntar waterrafting, skydive och snorkling vid barriärrevet.

Har noll koll på musiken hemma, men har ni hört Flo Rida och Katy Perry - Right round? Älskar den, så den finns självklart med på roadtrip listan :) Har insett att han är grym den killen med alla låtar, get low, in the ayer osv, så det är min nya idol.

Hoppas allt flyter på hemma. Saknar er alla, men nu är det inte alls många veckor kvar tills hemresan står för dörren.

Melbourne.

Igår morse anlände vi till Melbourne och det första vi gjorde efter att ha checkat in på hostelet och lämnat bagaget var att ta oss till IKEA. Som vi har längtat :) Åt och handlade lite godis, marabou-daim och ahlgrens bilar. Sedan låg vi i sängen på hostelet och smaskade i oss innan vi begav oss till en pub för en poker-kväll. Gick rätt så bra för oss, fast vi vann inga pengar. Hade fått några "köp en få en"-kort och "köp 4 och få extra marker" så vi gjorde inte av med så mycket pengar.
Ikväll blir det nog lite party, vi ska träffa en av italianosen som bodde med oss i Mildura, Will. Så ska han få visa oss utlivet i Melbourne :)  


Finmiddag på IKEA


Dagen D.

Jag trodde aldrig den här dagen skulle komma! Och de här sista tre dagarna har dagarna passerat som löss på ett tjärat strå. Men nu är vi äntligen klara med vårt arbete på vitlöksfabriken, puh! Det har varit en pärs måste jag säga. Inatt drar vi till Melbourne och imorgon är det ikea som gäller! :)

Idag fick vi höra att det är översvämningar och kaos på öst-kusten, precis vad vi ville höra. Haha Vi har en himla tur med våra resor, rekordvärme på 49 grader och bränder runt omkring oss, översvämningar på Fiji som tvingat folk att evakuera, och nu katastrof på kusten. Det fattas bara jordbävning i Japan sen också.


Så här ser  de närmsta två månaderna ut för oss;

2-4 paril   Buss plus tåg till Melbourne¨

                  IKEA och stranden.

4 april     Flyg till Cairns, 
                 Krokodiler 
                 snorkling vid stora barriärrevet,
                 waterrafting,
                 skydive


9 april     bil till Airlie beach


10-12 april Segling whitsundays


13 april    bil till Hervey bay


14-16 april Jeep utflykt på Fraser island


17 april    bil till Noosa, bush camp


18-20 april Kanot-safari i Noosa


21 april     bil till Brisane, krama koalor


22april-3 maj Fiji!!


Som ni ser är det rätt kompakt reschema, men vi vill så gärna hinna med allt så det ska nog gå. Det längst vi måaste ta oss är 65 mil på en dag och det är ju grislugnt. Efter Fiji har vi en Campervan i 10 dagar så då lugnar det ner sig lite när vi fortsätter ner mot Byron bay, surfers paradise, Sydney mfl.


13 maj      Flyg till Sydkorea
15 maj      Flyg till Japan
30 maj      flyg till Sydkorea


Jag kommer inte kunna kolla internet så mkt, så är det något kan ni höra av er på mitt australiensiska tfn; +6145-30 86 921 (Dock kommer jag nog inte att ha den med när vi är ute på alla våra utflykter med båt och tält) Men annars finns jag på det nummret :)


Glad Påsk alla hemma! Hoppas ni fått lite vår i vårt annars så kalla land!

RSS 2.0