Japan.

Efter många om och men, vi var vakna till typ 4 för att försöka ta reda på var Pete var (som var ute och festade), sov i typ 2 timmar innan vi vaknade en timme för sent så det blev paniiiik till tunnelbanan för att hinna till flygplatsen, tog vi oss till Japan! Som tur var hade vi en tagit till en timme till godo så vi klarade oss till incheckning och boarding i tid. Det tog bara 1.45 h från sydkorea så det var en fis i rymden mot för flygningarna på 10 timmar som vi är vana vid :)


Väl här började en del av vårt mission, att klara oss i detta land där världsspråket engelska knappt förekommer. Man tror ju att Tokyo ska vara en internationell stad eftersom de är så framåt i utveckling av allt, men av det vi sett idag är japan
värre än sydkorea. Där fanns det i alla fall skyltar med engelska och några få krakar som på knaglig engelska kunde hjälpa oss. Vi lyckades i alla fall hitta rätt med tunnelbanan, och byta spår till och med (duktiga :)) och ta oss till hostelet där vi nu ligger i varsin säng och kikar på film.
 
Maten är lite lurig här med! Men ser inte vad det är, finns ingen att fråga och kan inte ens försöka gissa oss till vad det står på förpackningarna. När vi väl lyckades hitta något som såg ätbart ut dök nästa problem upp, ingen kniv eller gaffel! Så det var bara att hugga in på salladen med pinnarna, "Svårt att äta majs hörrö" hörde jag uppifrån neas bädd och det var det sannerligen. Hoppas det är något vi vänjer oss vid :)



Finmiddag. Det enda vi vågar äta ;p


Så här ser det ut i sängen mitt emot mig nu, tröttmössor :)

Imorgon ska  vi ge oss ut på lite stadsvandring. Ska kika på några tempel o kanske våga oss på lite äkta japansk sushi :)


 


Kommentarer
Postat av: Hanna

Åhh vad tufft.. gud va mycket olika saker ni får uppleva på denna resa.. Jag är så avundsjuk!

2009-05-16 @ 23:30:24
URL: http://bollnasbloggen.se/medlem/Hanna
Postat av: sofia

Än så länge har vi inte upplevt så mycket i japanlandet, men det kommer :) ska ses sumobrottning imorgon eller dagen efter, det blir nog häftigt! :) Snart ses vi, kramar vännen!

2009-05-19 @ 19:05:42
URL: http://sofiawesth.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0