Sumobrottning.

Då har spenderat några dagar i Tokyo. Vi har varit och kikat på en marknad, alldeles proppat med japaner. De är verkligen många :) Vi bor i Asakusa, en kulturell del av tokyo så vi har kikat runt lite här, besökt några tempel, varit i Ueno (en stadsdel) och kikat och igår var vi och titade på sumobrottning hela dagen.

Vi ställde klockan på 6 och knallade dit för att vara där när de öppnade kl 8. De släppte 350 billiga biljetter då direkt på morgonen och backpackers som vi är ska vi självklart ha det billigaste! Så efter att ha suttit utanför och väntat typ 1 timme och sedan stått i kö ännu en timme fick vi våra biljetter och kunde gå in. Vad händer med 4 sömntutor som inte gått upp så tidigt på flera veckor? Joo vi la oss glatt ner på läktaren och sov några timmar. Japanerna tittade med stora ögon och gick snabbt därifrån :) Det var i alla fall bara små-lirare på morgonen och vi vaknade lagom till de stora grabbarna kom in i leken. Riktigt häftigt att se hur de föreberedde sig med ritualer som att kasta salt och grejer, för bara ca 10 sek. match.
För så kort var matcherna. Vi läste om en kille där som var jätte duktig, han var 204 cm lång och vägde 143 kilo. Ingen man skulle vilja möta i en mörk gränd direkt. Eller sitta bredvid på bussen för den delen heller.


Det här var en riktigt stor kille.


Stor och liten. Tro det eller ej så vann den lille killen med ryggen hitåt. Många matcher vände i slutsekunden och den man trodde skulle vinna ramlade ur ringen. En kille som satt närmast fick en sån där bjässe över sig och ojade sig sedan över sitt ben. Stackarn, Det måste ha blivit mos


Här ville de kramas lite :) Snacka om att de som satt närmast måste ha bra insyn innanför de där "string-blöjorna" :p



Här fick vi ett kort tillsammans med några av dem efteråt. Ser ni vad stora de är? :)


Här är vi utanför efteråt, nöjda och glada med dagen!

Idag har vi spenderat mesta delen av tiden på hostelet. Pete's tå är fortfarande inte hundra (han har ett jätte läskigt sår som varar och har sig) och Maddes hals spökar som tusan. Bara Linnea och jag som är friska och krya, och ni som känner oss vet att vi inte tackar nej till en dags lugn o ro ;)
Imorgon ska vi ta en heldag i Shibuya och sedan ta oss en tur upp i Tokyo Tower när det blivit mörkt. Har vi energi kvar till kvällen blir det ett besök i en karaoke-bar.

Hoppas allt är bra hemma! Här i Tokyo är det riktigt härligt väder, hoppas ni har det samma :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0