Salvador.

Da var vi antligen i salvador och har varit har i tva dagar. Vi hade missuppfattat (fast vi sager att killen pa resebyron ljog for oss) sa resan tog 29 timmar istallet. Val har lyckades vi ta en buss till hostelet, makta imponerade av oss sjalçva! Jag undrar hur manga bussar vi suttit pa pa denna resa och hallt tummar och tar for att vi varit pa vag at ratt hall. Vi har noll koll Haha fast vi har bara akt fel en gang, och det loste sig bra anda. Visst kan vi ta taxi ocksa men det ar saa mycket billigare med buss.

Nar vi steg av bussen fick vi en chock, militar poliser OVERALLT och bara morka manniskor, inte en turist sa langt ogat nadde. Men det var inga problem! I efterhand har vi fatt hora att hissarna vid bussen inte alls ar det sakraste stallet att vara pa pa natterna, tur att vi inte visste det da ;P

Vi har kant oss otroligt sakra med alla poliser overallt, fast samtidigt sa finns de ju har av en anledning ;)
Salvador ar mycket raare och tuffare an Rio, hit aker alla brassar for att uppleva karnevalen. 
I Loneplanet star det 'ar det nagonstans i brasilien da blir ranad sa ar det i salvador' Haha Ha absolut inte med kamera eller kort, inga smycken, klockor eller solglasogon. Och som tjej, anvand INTE kjol eller klanning! Haha De ar galna har, madde och jag var ute o kikade bara 20 min natten vi kom hit och det var hander over overallt. 

Igar akte vi till en stadsdel som heter Barra dar de flesta ungdomarna aker till for att se paraden och det var sjukt haftigt, vi var och at pa ett stalle forst. Det var buffe sa mat och en ol 22 kr, Kjempebilligt!  
Sedan tog vi bussen dit och dansade som galningar. Artisterna/grupperna gar i led pa gatorna med stora lastbilar med hogstalare och man far kopa en T-shirt med olika farger och dansa med den innnafor repen. Eller sa gor man vom vi gor och dansar pa gatan bredvid dem gratis. Det ar sa sjukt harlig musik :) ikvall spelar Bob Sinclair men dedt kostar 350 reais (typ 1300 kr) for att dansa med hans parad sa det ar for dyrt for oss. Vi dansar bredvid istallet :)

Som sagt har vi kannt oss jatte sakra hasr med alla poliser overallt men igar blev Madde och de tva Nya Zeelandska killarna vi hanger med ranade! Jag akte hem med ett gang Australienare for min mage krangalde hela dagen (Inge mer brasilianskt kott for mig nu haha) och vi hade dansat och svettiga i 5 timmar, medans madde stannade med resten av ganget. Helt plotsligt blev Madde knuffad till marken och fasthallen medan en massa hander sokte igenom hennes fickor. Samtidigt slog de ner de andra tva killarna, som forovrigt ar teddybjorns snalla och inte skulle gora en fluga fornar, sa en killes oga er sa igensvullet att han inte ser natt idag. Men allt gick bra, madde skrek som en stucken gris och sparkade som en skalbagge pa rygg med vaskan kramaktigt fasthallen sa de kom bara at i ett ciggpaket och maddes flipflop och sedan hjalpte en massa brassar dem fa tag i en taxi sa de var jattegulliga. Killarna ar lite mesiga sa de vill inte aka tillbaka dit ikvall men vi har hittat ett annat gang sa vi aker dit, det var sa himla roligt :)

Vi har precis bokat flyg tillbaka ner soderut nu, ma mandag flyger vi till Iguacu falls. Vi orkar fan inte med en 60 timmars/buss tur och flyget kostade 60 kr mer an bussen. Nu haller madde pa kollar upp boende i Iguacu falls, talt sager hon sa jag maste kolla vad som sker! Haha Tydligen finns det bara talt, sa nu blire vildmarksliv igen! :)

Kommentarer
Postat av: Anonym

Haha Ni maste vara forsiktiga! NI lyckas da med allt Haha Puss

2010-02-14 @ 17:14:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0